Saturday, December 24, 2011

Study Week Means No CLASSES...

STUDY WEEK..!!!!


It's a beautifulllll night....wooohooo...
happy sangat bila semua assigment dah settle....
keje dah buat.. now just waiting for final exammm......
esok akan bermula STUDY WEEK...
bermakna disitu yer saudara2......xde kelas....
diulangi xde kelas okay.....
tapi yang sedehnya minggu study week ada kelas ganti....
shit...malas betol...nak xnak kena datang gak la jawabnya....aduishhhh......
kenapa kebahagianku terganggu pulak,....damn...
study week ni plan nak pergi berpoya-poya...daaa...
hahahahaa... nak pegi SHOPPING..
then nak pegi BOWLING...
beli ROLLERBLADE...pegi KARAOKE...
banyak betol activity aku ni..
jangan dilupa paling penting....
TAHUN BARU...HAPPY NEW YEAR akan masuk dalam seminggu lagi...yeay..!!!
Year 2012.. say bubye to year 2011...
umur pulak makin meningkat...
tapi umur aku tetap 17 tahun...tak gitu...hahhahahhaha....
tahun ni bercadang nak pegi celebrate new year at KLCC macam tahun lepas..
best sangat dapat makan makanan mahal yang ditaja oleh yang tercinta..hihihihi..
tenkiu bebeh sebab belanja i....u memang memahami jerk i like the place...
havoc dan happy dan best kot...
orang putih ramai lepak situ...
i love u baby....hahahaha....
xsabar pulak nak beli ROLLER BLADE..
nak jadi pemain ROLLERBLADE yang terer...boleh ker??
hahhaahaa... serious aku ni kadang2 sangat unbelieveble becoz suka benda2
yang kadang2 orang tak terpikir..
tu la keunikan aku rasenyer becoz aku ni seorang yg
suka try macam2 and cari pengalaman..
lantak la orangg nak kate ape....umur muda lagi kan.....
buat la semua yang best time muda...
dalam belaja pulak...serious ni paling best dalam hidup aku
sebab dapat kawan2 yang best and memahami...
tenkiu sangat sebab korang nak kawan dengan aku tau...
i love budak2 sarjana muda kewartawanan part 3....
selamat berstudy week and enjoy the week uols...;-)..


Ni la bakal2 wartawan...comel lotte semuanya kan..hahahhhaa.....apepon.....aku sayang korang semua...till end...walaupon kita baru kenal...korang memang best lebih2 lagi bila sepakat xnak anta asigment..hahahhaaa..


Sunday, November 20, 2011

Akademi Kewartawanan

Hello pembaca blog semua...pekabo kome...cakap perak la plak kn..hahaha...dah lama aku xupdates aku punyer blog ni..al maklumlah..busy je manjang kan..bukan busy body tau..daaa...serious aku sangat busy with all assignments semua...penat wehhh..tapi nak buat camaner dah namanyer study kan..terima je la...hari ni aku nak cakap pasal hal2 study aku la..hal bese2 je pon...and for the be a great journalist kite la belaja basic2 die kan..takkan nk tibai je...banyak la aku belaja...aku dah sebulan lebih kat sini..alhamdulillah semua okay je...semoga semua yang aku belaja akan masuk telinga dan xkuar2..kalo masuk telinga kiri kuar telinga kanan susah pulak kan..huhuhu...kos yang aku ambik agak mencabar la jugak la..aku ni memang minat menulis...jangankan kate citer, lirik lagu, puisi pon aku tulis..ecececece...memang aku ni suka camtu..ade je idea memanjang nih......lagu yang aku cipta pun dalam simpanan aku..bak kate aku...aku simpan koleksi aku dah kat 2 tahun dah...huhuhu...sayang la nak publish..boleh x??huhuhu...aku xnak kejar glamer tapi nak kejar femes..boleh??poyo je kan..menyampah la i...okay okay..hahhaa...hidup aku kat Bandar Shah Alam?...okay la...sometimes i felt like place that i did’nt explore it..how come???aku ni sibuk kelas, mana ada masa nak lepak2 kat Shah Alam..kalo weekend aku pi naik KL pulak..agak boring di sini...maybe ade orang suke duk sini..aku okay je...aku datang nak belaja sini..so aku belaja la...aku ambik ilmu dengan lecturer aku...buat keje..tu je yang aku tahu..hahahha..kadang aku gi jalan2 jugak...shopping2...like a lot..hilang stress aku...banyak la yg aku belaja kat ni...memang teras asam garam kehidupan..all the best to my self....i love akademi kewartawanan..

Tuesday, September 13, 2011

Welcome to Uitm Shah Alam..



Hello semua kawan2...lama dah xupdates blogs ni..kali ni citer ni panjang ckit..hahhahha..i’m little busy meyh...okay., kali ni aku nak citer kat korang tentang kedatangan aku ke UiTM kali ni..aku ditawarkan mengikuti program Sarjana Muda Kewartawanan kat sini..Perrghh...sebelum ni aku ambik Masscomm kat Uitm Lendu.. No wonder la camaner aku dapat kan...berbalik kepada citer tadi..serious first sampai sini dah macam alien turun ke bumi aku rase..aku kat tempat baru...tanpa tau ape2 knowledge tentang  Shah Alam...kalo KL ke Melaka leh gak aku nak survive sorang2..tapi kat sini aku rase serious asing...Hari first  daftar dengan xtau kelas kat mana..ambik ko..xjumpa kelas..sorang2 plak..memang aku xpegi la kelas nampaknya hari ni.. (hari lain kena pegi..huhuhu..)..btw, aku ada  kawan tapi dorang course lain dari aku kot...OMG..i need to find friends in here A.S.A.P..tetiba buat aku rindu kat kawan2 aku kat tempat keje..Rindu nak tengok dorang buat lawak..miss u so much my frens...aku xpernah ada kawan yang best cam korang.. ( ayai,zaim,shedah,epy,amiral,hasmira,faiza )..korang semua serious bagi aku kenangan yang sangat2  best dalam dalam diri aku, lebih2 lagi bila kau duk jauh camni...aku rindu sangat kat korang tau...korang semua do all the best ekk...aku kat sini sedang belaja menjalani hidup kat tempat asing..yang bagi aku agak mencabar jugak la....memang new experience..ape pon yang belaku pasni aku kena kuat and tabah demi menghabis kan study aku kat sini...Insyaallah..Uitm Shah Alam sangat besar sampaikan aku leh sesat..dalam Uitm sendiri...hahahah..satu2  fakulti memang agak jauh la jarak die...aku dapat duk hostel..Kolej Melati...satu bilik 4 orang..semua dak kos lain..aku je tercampak kat sini sorang2...xkisah la..yang penting aku ada roomate yang okay..lagi satu nak gi kelas pon kena naik bak...aku xnaik lagi la bas..kawan aku yang kos lain dah naik dah..hahahha...besar nyer..sampai naik bas....kalo la aku bwak transport datang sini pon aku leh sesat kot..betapa terkejutnya aku dengan environment kat sini yang kita kena do all the things by ourself..aku xduga kat sini begitu complicated..mungkin sebelum ni kat Melaka aku terlalu manje dengan keadaan yang senang..bila susah dan jauh ckit dah jadi cam erkk !!!! hahahahaa...lagi satu kan..yang kos aku ni xbyk la budak Diploma Uitm, dorang banyak dari kolej lain and budak STPM..okay..susah gak nak cari ni..cam aku sorang2 je kat ni...aku harap2 sangat2 semua kan okay pasni...Good Luck for Tasha..Cheers...


Monday, June 20, 2011

Perfect Is A Word

Hye guys..dalam blog aku kali ni aku just post a song to all people...yang bertajuk PERFECT..And yess we want to be perfect..but could we...just behave ourself and its gonna be okay...

Hey dad look at me

Think back and talk to me

Did I grow up according to plan?

Do you think I’m wasting my time doing things I wanna do?

But it hurts when you disapprove all along

And now I try hard to make it

I just want to make you proud

I’m never gonna be good enough for you

I can’t pretend that

I’m alright

And you can’t change me

’cuz we lost it all

Nothing lasts forever

I’m sorry

I can’t be perfect

Now it’s just too late and

We can’t go back

I’m sorry

I can’t be perfect

I try not to think

About the pain I feel inside

Did you know you used to be my hero?

All the days you spend with me

Now seem so far away

And it feels like you don’t care anymore

And now I try hard to make it

I just want to make you proud

I’m never gonna be good enough for you

I can’t stand another fight

And nothing’s alright

Nothing’s gonna change the things that you said

Nothing’s gonna make this right again

Please don’t turn your back

I can’t believe it’s hard

Just to talk to you

But you don’t understand...

Wednesday, June 15, 2011

Aku Dah Jadi Anak Wayang

Hello semua....aku rase dah lama aku xupdates my blog...hahhahah...now i'm little busy with my part time job....keje ape??meh aku habaq mai kat hang....aku lani keje kat wayang gambaq..called TGV Cinema....hak kat depan umah aku tu la...Mesramall....senang xsenang aku dapat keje ni...aku kena di interview la cam biasa..cakap punyer cakap...aku diterima...alhamdulillah....dapat plak kerja dengan besh frens...memang wayang tu dah jadi macam tempat aku punyer la...ada berani...Aku mintak keje kat TGV ni sebab gaji die mahal dari yang lain...lagi satu dapat tengok wayang free...hahhhhaa....tu yang syok babe. .keje kat cni memang best...aku belaja a lots of things..memang best...movie yang latest aku yang dapat tengok awal...jeles xjeles kan...sebenarnya aku keje ni becoz nak kumpul duit untuk vacation..hahhhaha....aku nk shopping and bercuti dengan besh frens aku...tu la pasal...kitorang plan bulan lapan ni nak bercuti...memang bantai duet habes...hahhahhah....jom la kita sama2 kumpul duit erk..nanti aku updates lagi k...love u alls yang follow blog aku...Pai Tong..

Monday, May 16, 2011

Yess...Aku Dah Abes Diploma..!!!

Hi semua bloggers….aku rase dah kat 2 sebulan kot aku xupdates aku punyer blog…Al maklumlah sedikit busy sekarang ni dengan exam dan presentation…Anyways dalam kesibukan aku yang agak melampau ni ade jugak yang aku suka…and yess for sure..saya sudah tamat pengajian Diploma Masscoom..Yeeehaa....Setelah terseksa mengharungi dunia stady ni buat aku serik dah nak belaja…tapi aku nak sambung Degree…huhuhuhu…..Aku dapat interview Sarjana Muda Kewartawanan …Aku memang minat nak jadi wartawan.. haahhahaha…harap aku lepas la interview ni…Hope me soo..Aku nak sambung belaja sebab aku rasa aku ada peluang untuk belaja lebih tinggi lagi…Yela kalo aku keje aku rasa aku xkan dapat keje yang aku nak kalo setakat Diploma ni…Ade jugak kawan aku yang nak keje…aku xbersedia lagi nak keje…nak belaja dulu puas2…Perancangan masa depan aku nak belaja tinngi sampai kat oversea…boleh??hahahhhaaa…aku ada cita2 nak jadi wartawan yang kat luar Negara…hahahaha…memang tinggi kan..that’s why la aku kena belaja…kena usaha lebih tinggi lagi..lagipun aku bukanlah bodoh sangat..dapat masuk Uitm kira aku ni pandai jugak la kan..hahahaha…Aku ni ada misi aku sendiri, selagi aku xdapat apa yang aku nak, aku x kan berhenti..even kawin lambat pon xpe..xkisah la…bagi aku bab2 kawin ni cam xbermakna bagi aku kalo aku xde duit nak support diri sendiri...kawin tu perlu tapi nanti la...ko ingat benda ni main2 ke...pas kawin hidup bersame..bila gaduh nak cerai...alahai...tu la aku kena fikir...aku muda lagi la....xpayah fikir lagi..focus on study and future...Semoga aku dapat Degree and continue my dream...

Wednesday, April 6, 2011

Karnival Media Remaja 2011

Hello semua…dah dekat 2 minggu aku xupdates this blog..seriously, aku sangat2 la busy untuk final project aku …aku menghabiskan masa dan duit aku banyak untuk project ni..( tanpa bantuan PTPTN, xambik PTPTN ) Aku dah berhabis kat RM700 untuk event ni…naseb baik la abah aku baik, bagi je duit aku mintak..kadang2 2 hari sekali aku mintak…bukan aku saje2 mintak…tapi sangat memerlukan untuk bayar…So back to event…Meh aku citer citer kat korang erk…

Youth Media Carnival 2011 yang berlangsung pada 2 dan 3 April 2011 di Dataran Pahlawan merupakan projek terakhir aku semester akhir ni..Time event ni aku dan group aku buka Booth Metrowealth…Seriously first day penat gila aku rase… malam sebelum event kitorang setup all things sampai pukul 4 pagi..pastu kol 7.30 plak kena datang kat booth..kol 10pagi orang ramai datang....penat nak mampos dowh hari pertama..sakit kaki aku berdiri....dengan xcukup tido nyer…malam tu kitorang menginap kat Hotel City Park..okay la hotel ni..bilik besar ..selesa..Hotel ni area Melaka Raya...Dua hari aku stay sana…malas nak ulang alik ke Alor Gajah..agak jauh..

Hari pertama dengan muka mengantuk nyer aku duk kat Booth…kat booth kitorang dapat sponsor dari GSC, Metrowealth, Yamani Angle, dan juga Ambank..Kira barang2 untuk diberi sebagai hadiah banyak kitorang dapat…antaranya tiket wayang, note book, poster filem terbaru dan macam2 lagi la..Hari pertama ni kitorang ade bermacam aktiviti antaranya Karaoke, Fear Factor, Random Question..semua dapat hadiah…Selain tu, kartunis pun ade kat gerai kitorang..ramai la yang datang nak lukis gambar..cantik kot gambar budak tu lukis..

Hari kedua aku mula rasa penat plus hari yang panas..muka aku dah hitam cam Negro..terbakar kulit..pada hari ni booth kitorang ada Soso The Clown and Banana..ade Sand Art..aku kena pulak layan budak2 kecik main Sand Art…dorang xpandai nak color Sand Art..kena ajarkan..pastu payungkan mereka.. panas sangat.. Time free aku curi2 gak pegi jalan2 kat Booth URTV, Booth Rakan Muda..haaa..yang aku paling suka pegi Booth RTM..aku dapat hadiah because aku dapat ambik bola dalam bekas yang dipenuhi cengkerik..hhahahaa…aku mmg xtakut benda2 camtu..aku nak dapat hadiah..aku malas nak main Puzzle..pening kepala nak fikir and belum tentu aku menang..kalo yang cengkerik memang aku konferm dapat buat..Hahahaha..

Dan pada malamnyer pulak ade mini konsert..ramai artis yang datang… Antaranya Ramli Sarip, Couple, Imran Ajmain dan ramai lagi la..Ramai giler orang Melaka datang tengok konsert ni..pada pukul 10.30malam aku balik..penat sangat..sampai umah aku terus basuh muka dan tido…sangat2 lena ku tido…badan dah sakit2 kot…Bila aku flashback balik kat event ni aku ada jugakla aku xpuashati dengan event ni… …tapi benda yang dah lepas kita jangan nak ingat la..yang penting event ni dah berakhir…Adios..!

Friday, March 25, 2011

Youth Media Carnival 2011


Tarikh : 2,3 April 2011

Tempat : Dataran Pahlawan, Melaka


Hello semua…kali ni aku kembali dengan cerita lain plak.. wahhh..wahhh… cam best je kan dengar..dah seminggu aku xupdates aku punyer entry blog.. Yess… Here I come bebeh…seriously this week aku sangat busy dengan Event yang bakal berlangsung pada 2hb dan 3hb April 2011 ni di Dataran Pahlawan Megamall Melaka… Meh aku citer ckit kat korang… bagi pelajar MassComm tahun akhir kitorang kena buat event yang grand gitu coz ini adalah markah..di ulangi MARKAH..kira nanti akan masuk la aku punyer markah exam nanti....ni adalah nyawa kitorang tau..

Tentang ape event ni?? Event ni bertajuk YOUTH MEDIA CARNIVALatau Karnival Media Belia yang kami memanggilnya YMC..pada tarihk tersebut terdapat lebih dari 30 booth yang terdiri daraipda pelbagai sponsor contoh nya Mytv3, KES,FINAS,PETRONAS dan macam2 lagi la…

Group aku pulak bukak booth METROWEALTH..kitorang mempromosikan filem2 terbitan METROWEALTH..bukan main susah aku kena call hari2 kena mintak sponsor..dah tebal muka pegi jumpa Lecturer asyik kena redo..seriously memang penat…Insyaallah kita punyer Booth akan ada artis…sapekah??? Kalo nak tau kena datang tau…hahhahha…

Masuk ni dah 4 hari aku kat Melaka uruskan hal2 yang berkaitan… Alhamdulillah semua berjalan lancar…harap 2hb and 3hb April 2011 ni semua okay la..Kepada sape2 yang ada berdekatan area Melaka ke, KL ke, mane2 ke,,meh la join kitorang punyer event coz this event banyak media yang join…contohnya Selamat Pagi Malaysia ( SPM ) akan lintas langsung dari Dataran Pahlawan pada tarikh berkenaan..pelbagai acara akan diadakan..macam2 ada…kalo xdatang memang rugi..

YMC ni start pada pukul 10 pagi hingga 11 malam…ade konsert tau nanti..cam ala-ala Jomheboh gitu…artis yang datang antaranya Caprice, Ayiez Mentor, dan ramai lagi lah…kitorang punyer event ni dah masuk radio, TV dan paper dah ni..memang grand and maybe akan jadi the best event ever…So guys jangan lupa datang tau…aku tunggu tau korang semua datang…Last but not least, don’t forget ya…Jom lah ramai2 memeriahkan acara ni...See you there ..!!!


Friday, March 18, 2011

Brand Dulu Dan Sekarang

Helooo semua...kali ni aku kembali with the new review topic...tentang BRAND a.k.a jenama dalam bahasa melayu....ada faham...hehehe..meh aku nak habaq cikit perkembangan jenama ni dalam hidup aku..hahhahah...jom layan...

Zaman2 old scholl dulu pegi sekolah..wahhh..macam2 brand kasut, beg, jam,baju sekolah..mak aihh..bergaya sihh..zaman aku kecik2 mase sekolah rendah aku xtau pon pasal jenama..just pakai ape yang family beli..bila aku dah masuk sekolah menengah ni la mula mengada2 nak macam2...seingat aku la kan..time aku sekolah menengah..uniform sekolah yang paling femes time tu adalah jenama CANGGIH..aku pon pakai...hahahaha...baju die cantik dan nampak cam baju kain licin dan putih...memang trend la time tu..sape2 yang pakai baju brand CANGGIH memang style la..style ker??

Bab kasut pulak time aku kalo xsilap aku brand yang famous SLAM AMERICA,NORTH STAR,ala yang tapak merah tu..yang ade line hitam tu..pastu CONVERSE,WARRIOR,PALLAS JAZZ pon femes..,..hahahha...aku pakai PALLAS JAZZ je...CONVERSE mahal kot time tu..time tu kasut LEVIS dah ade...mahal jugak..aku xpakai la yang mahal2 pegi sekolah..nanti kena curi..macam kes auntie aku...pakai kasut CONVERSE pon orang kebas sebab mahal..time tu die dalam library..ape kes curi2 kasut ni??

Bab beg sekolah plak, aku beli je kat mane2...aku xkesah sangat...tapi kalo xsilap aku..hari2 aku tukar beg pegi sekolah...banyak jugak la beg aku..Aku ada beg ECHO, OUTDOOR...time tu femes gak la brand ni..pastu aku ada beg cam handbag cousin aku bagi...aku paling suka yang OUTDOOR..bag belakang yang aku guna sampai aku masuk Uitm..hahhahah...sayang dowh...tapi skang dah koyak..aku dah beli yang lain...Quiksilver mali..

Jam tangan yang femes time tu ADIDAS and NIKE..jenama SWATCH pon ade tp xcantik sangat la...time tu abah aku beli jam ADIDAS..dapat gak la bertahan guna dalam setahun..time tu aku suka gi pasar malam dengan kawan aku, pegi beli jam kat pasaran gelap...hahhaha...time tu jam jenama murah je dalam 10 ringgit pon bleh dapat..name pon pasaran gelap kan..kira aku ade banyak gak la koleksi jam..bila rosak aku malas nak pegi tukar bateri..terus tukar baru...sampai kan dalam bilik aku banyak giler jam tangan...hahhaha...

Zaman aku sekolah menengah, form 2 kot..HANDPHONE Nokia 3310 baru ade..sape yang ade paling kaya...hahhaha.. aku xde pakai pon..abah aku pakai..hari2 aku main game SNAKE..hahaha...mase form 3...atuk aku bagi duet dalam dapat gak aku pakai fon Nokia 2100..femes femes...hahhaha..time tu fon MOTOROLA, SONY ERICSSON, SAMSUNG dah mula berjinak2 nak berkembang sayapnyer..pastu aku pon bertukar fon Nokia Butterfly, Nokia 3200, Nokia Lipat ( xtau model ape ) and N70.. aku ni peminat Nokia..hahahha...aku xpandai nak guna brand lain..berterabur jadinyer...

Tu citer zaman aku sekolah dulu tau ..back to now..aku dah kat alam University.. ehem..best je ayat aku ni kan..Aku dah mula belajar pakai barang2 mahal..uhuk2..abes duit PTPTN aku..seriously aku pemboros and xpandai simpan duit..bab kate abah aku...Kalo bagi sejuta pon sekejap je abes..siap adik aku dan mak aku bertaruh..berapa lame aku dapat simpan duit..ohh sadis..aku dipergunakan...

Kalo aku perhatikan sekarang ni aku mula memilih membeli baju..Kalo dulu2 aku bantai je baju kat UPTOWN @ DOWNTOWN, even kat PASARAYA..but now aku rase kat sana lebih mahal..aku pegi survey ..memang mahal dowh..ciss penipu punyer tukang jual..barang dari THAILAND pon jual mahal..dan sejak dari itu aku dah tak pegi kat tempat macam tu..aku jeling2 je...xberbaloi aku rase...aku mula pakai baju brand PADINI, SEED, ZARA, TOPSHOP,UNIQLO... bab kate orang brand femes gak la...xde mahal pon brand ni..aku beli sebab cantik..hampir 70% baju dalam almari aku jenama ni...aiya...kadang aku pun usha gak baju kat kedai lain kot yang cantik..kalo cantik aku beli..

Kalo bab seluar plak aku memang dari dulu pakai SKINNY JEANS...aku memang suka..yela..aku ni saiz kecik..memang seswai la kan...suar aku pulak jenama biasa je..aku suka pegi kedai cina becoz kat sane ade ada suar saiz S...orang Cina kan kecik2...aku selalu la usha2 kedai kat Sg Wang..hahhah...aku ade banyak Skinny Jeans pelbagai colors..hijau, putih,hitam, bitu,merah,coklat,purple...banyak kan..sampai kan dah penuh almari aku..

Bab kasut pulak aku suka beli kasut VINCCI,..kenapa???sebab kaki aku ni saiz 4. susah kalo xde saiz..kat VINCCI memang ade saiz..tapi ade gak la brand lain..tapi ni feveret aku la...aku rasa kasut aku dah banyak kat umah...tapi aku nak beli lagi..Pernah jugak la aku nak beli kasut tu kan..xde saiz..paling kecik saiz 5 ..frust giler aku...sejak pada aku aku loyal dengan this brand...aku ske high heels...kalo pegi Dinner aku pakai...kalo keluar aku pakai Flat je..aku pengumpul Flat...macam2 aku ada...hahhahaa..Lagi satu..aku pengumpul jam tangan VINCCI..ni BF aku yang bagi..sejak tu aku beli..dah ade banyak dah..aku loyal dengan jam tangan dari VINCCI ACCESORIES..

Nanti bila aku dah keje..aku nak try usha brand GUESS, GUCCI, COACH and others brand yang best2 lagi..kalo skang aku pakai brand ni memang tipu benor nampak nya...mahal kot... yang tipu memang ade tapi aku xnak..aku nak yang ORIGINAL punyer..aku memang bercita2 nak pakai VIP brand in future...Wish me okay..xkesah la orang nak kate aku ni berlagak @ ape...sekurang2 nyer aku ade cita2 nak pakai ape yang aku mampu dan xsusah kan orang lain..okeyh...Sampai sini je aku memblog kali ni..penat jari aku menaip...kat sejam lebih gak ni...terbengkalai keje aku..hahahaha...nanti aku updates lagi erk..Bye..

Wednesday, March 2, 2011

I Love Lady Gaga

Hi guys...kite skang ni dah berada dalam dunia music Lady Gaga...everyone love her music as well..Sangat2 terasa fun kalo kita dengar kan...so..Let's enjoy the music...

Lady Gaga wanted to JUST DANCE, but the PAPARAZZI showed up, so she put on her POKER FACE, and picked up the TELEPHONE to call ALEJANDRO, she told him about living THE FAME, and he was SPEECHLESS. She said they arent playing my LOVE GAME and hung up, someone yelled MONSTER at their boyfriend and she said now thats some BAD ROMANCE then shrugged it off saying EH EH (NOTHING ELSE I CAN SAY) BOYS BOYS BOYS who were BEAUTIFUL DIRTY RICH, She was in DISCO HEAVEN, and said im SO HAPPY I COULD DIE...


Monday, February 28, 2011

BM versus BI

Some computer terms translated to BM,

Don’t you think that computer terminology in Bahasa Malaysia is really weird?

Cakera Keras = Hard Disk

Tetikus = Mouse

Papan Kunci = Keyboard

CD-ROM = Cakera Padat Ingatan Melalui Pembacaan (CP-IMP) – Isn’t that bit too much to ingat? Try pronouncing that without twisting your tongue or pausing to think. IMPs?

Monitor = What’s the term for this? KETUA DARJAH?

Modem = Could it be called “PEMPEND” <– PEModulasi, PENDemodulasi?

Motherboard = “Papan Ibu” probably? Maybe the best motherboards can be awarded the “Papan Ibu Mithali” then?

Sound Card = Kad Bunyi?

Sound Blaster = Peletup Bunyi?

Pipeline Burst Cache = Duite Garisan Paip Meletup?

Local Bus = Bas Tempatan? Sounds good to me.

VESA Local Bus = Bas Tempatan VESA?

Flatbed = Katil leper? OR Katil Rumah Pangsa (Flat)?

WWW = Sarang labah-labah Selebar Dunia (SSD)? Sounds quite convincing to me.

Then what would you call daughterboards? Papan anak perempuan? That sounds a little kinky for me :) ) What about SIMMs and DIMMs and such…?

*laf* wonder what would you call ink jets then :) Pancutan Dakwat???

What about “Plug and Play [tm]“? :) Hmmm..Plug and play….Cucuk dan Main??? Somehow I think not.

Joystick = Batang Gembira or Batang Ria?? Damn obscene man!!

Friday, February 18, 2011

Aku Dan Nikon

Hye semua...I'm be back for the new entries..how are you?? hope everthing fine as well..for my latest entry I want to show to you all about my photo collection.maybe its not good as a professional photographer but I think its have much more meaning to me...yesss for me..sangat2 bermakna...so...I will show you my collections since I got the NIKON in year 2008..and yess...for 2 years I learn how to take the pics, how to use auto and manual..and then I give a try..seriously..I can't live without My Nikky..the name of My Nikon..how much its take..how much its was..and that's it..it's worth..enjoys it..All bout Nature..
















Thursday, January 27, 2011

Soalan Sejarah 2020

Ellopz..tetibe rajin plak kan...aku sajer nak bagi soklan kat hangpa semua..kalo hangpa semua terer...hangpa jawab no...soklan kacang2 jer ni...jom la kite same2 mengingati nostalgia zaman sekolah kita...jom jawab soklan...gud luck guys...


Soalan Sejarah 2020


Jangan buka kertas soalan sehingga diberitahu.

20 minit

15 Soalan

Jawab semua soalan



Dilarang merokok, menghisap ganja, morfine, syabu, dada, minum ubat batuk, arak, daun ketum, makan metadone, sebutec, pil ketamin, pil kuda, pil ekstasi, pil perancang semasa menjawab, kalau tidak anda akan diGAGALkan.



1. Siapakah yang membuka Melaka?

a. Param

b. Parameswari

c. Paramugari Terlampau

d. Parameswara

e. Parang Kontot



2. Pada tahun 1771, seorang penjelajah Inggeris telah tiba di
sebuah kawasan yang dikenali sebagai New Hebrides, siapakah dia?

a. Kapten Hook

b. Kapten Crook

c. Kapten Cook

d. Kapten Cool

e. Kapten Boleh



3. Siapakah yang pernah menjadi pemerintah Sarawak?

a. Brooke Shields

b. James Beruk

c. James Bond

d. Sapok Biki

e. James Brooke



4. Siapakah yang membuka Pulau Pinang?

a. Torch Light

b. Traffic Light

c. Francisca Peters

d. Light and Easy

e. Francis Light



5. Salah seorang pahlawan melayu terbilang...

a. Tuk Janggut

b. Tuk Misai

c. Tuk Sideburn

d. Tuk Misai A Galak

e. Tuk Bulu Hidung



6. Pahlawan Melayu di Pahang..

a. Mat Kilau

b. Mat Silau

c. M Daud Kilau

d. Mat Sentul

e. Mat Rempit



7. Siapakah Residen Inggeris di Negeri Perak yang dibunuh oleh
Datuk Maharajalela?

a. Jawa Jerongos

b. J.W.W Birch

c. Jay Jay

d. J.W.Marriot

e. Jawa Rangers



8. Negara manakah yang menjajah Tanah Melayu selepas Portugis?

a. Ayam Belanda

b. Bela Anda

c. Blender

d. Belanda

e. Blunder



9. Apakah antara hantaran yang diminta Puteri Gunung Ledang kepada
Sultan Melaka?

a. 7 dulang hati nyamuk

b. 7 dulang tongkeng ayam

c. 7 dulang tahi hidung

d. 7 dulang tahi palat

e. 7 dulang gigi arnab



10. Siapakah puteri Pahang yang mencintai Hang Tuah?

a. Tun Mahathir

b. Tan Tin Tun

c. Tun Tak Tahu Eja

d. Tun Teja

e. Arnold Susahanakeja



11. Siapakah puteri Negeri China yang berkahwin dengan Sultan
Melaka?

a. Puteri Hang Li Po

b. Puteri Kepala ***** Hang!

c. Puteri Opah Hang!

d. Puteri Hang Go Poh

e. Puteri Hang Cing



12. Ikan apakah yang melanggar Singapura?

a. Ikan Bilis

b. Ikan Masin

c. Ikan Kembung Masak Asam

d. Ikan kekek mak iloi-iloi

e. Ikan Todak



13. Siapakah Ketua Kominis Malaya?

a. CIMB Bank

b. Chin Peng

c. Soh Chin Aun

d. Chim Pan Zee

e. Chin Chau



14. Siapakah diantara berikut adalah Laksamana Melaka yang
terbilang?

a. Hang Tuah

b. Hang Buah

c. Hang Limau Kasturi

d. Hang Kuah

e. Putera Shazlan



15. Laksamana manakah yang derhaka kepada Sultan Melaka?

a. Hang Sebat

b. Hang Lebat

c. Hang Jebat

d. Hang Berat

e. Ham Peh


Hahahahha...dah dapat jawab....anda mmg terer...

LELAKI HANDSOME VS LELAKI TAK HANDSOME

Hi guys...aku rase cam pelik pulak...blog aku cam tempat infomasi....aku ske share2 cerita...xla boring kan bila korang bace...ni aku nak share satu story...selamat membaca ...;-)



LELAKI HANDSOME VS LELAKI TAK HANDSOME

Kalau lelaki handsome pendiam

Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...

kalau lelaki tak handsome pendiam

Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...


kalau lelaki handsome berbuat jahat

Perempuan akan kata: nobody's perfect

kalau lelaki tak handsome berbuat jahat

perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam

pecah rumah!


kalau lelaki handsome menolong perempuan yg

diganggu

perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero

filem!

kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang

diganggu

Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...


kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik

perempuan akan kata: sepadan sangat...

kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik

perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan

tuh!


kalau lelaki handsome ditinggal kekasih

perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..

kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih

perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya

meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok

saja luarannya)...


kalau lelaki handsome penyayang binatang

perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh

kasih sayang

kalau lelaki tak handsome penyayang binatang

perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus

menyayangi...


kalau lelaki handsome bawa BMW

perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam

kalau lelaki tak handsome bawa BMW

perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...


kalau lelaki handsome tak mau bergambar

perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya

tersebar

kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar

perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya

ya?...


kalau lelaki handsome menuang air ke gelas

perempuan

perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen

kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas

perempuan

perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang

begitu....


kalau lelaki handsome bersedih hati

perempuan akan cakap: let me be your shoulder to

cry on

kalau lelaki tak handsome bersedih hati

perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan

ni?


heheheheh.....

Saturday, January 22, 2011

Apo Nak Dikato

Hello everyone...yeah...I'm back bebeh..hahahha..hari ni,aku tiba3 terpesona dengan satu lagu..sebenarya lagu ni dah lame dah...tapi saje2..anyway lagu ni mmg buat aku rasa cam happy,seronok and ketawa jer..jeng..jeng..jeng...aku nak share la dengan u olls semua lagu ni..maybe u olls penah dengar lagu ni...ni aku ce cite ce cite ckit...dulu masa aku form 3 kot..aku ni mmg crazy,aku mmg akan buat apa sahaja kalo ornag cabar aku..dorg pon gila gak..aku ni selamber kalo bab nyaanyi...xgerun beb kalo depan org ramai..ade la satu hari tu ade pertandingan mencari bakat Hari Merdeka kalo xsilap aku....time tu The Store kat Kemaman yg anjur pertandingan 2...kawan2 aku duk cabar aku nyanyi kat atas pentas...aku dengan kawan kamceng aku a.k.a shedah pon pegi la daftar pastu kitorang pun nyanyi la..kalo xsilap aku la kan..kitorang nyanyi lagu C.I.N.T.A dengan lagu khayalan..hahhahha...terkejut kawan2 aku...ingat aku xberani ke haa...aku kalo bab nyanyi on stage aku berani la...small matter la...tapi aku xmenang pon..sekadar suka2 jer...time 2 judges untuk pertandingan tu adalah ITO the Blues Geng..time tu aku pon xtau sape die ni kan...pastu aku bagaitau la kat mak aku...mak aku kata ITO ni penyanyi..and skang ni guys aku nak kongsi dengan korang lagu yang aku maksudkan...mmg bagi aku aku superb la lagu ni..dari otai untuk generasi kita.....salute..


Apo Nak Dikato

( 1 )
Poi pokan naik basikal
Tongah haghi tongah paneh
Apo dayo motong gotah
Apo nak dikato
Kalau boleh nak jadi cikgu sekolah
Kek Kolo Pilah

Sawah leba kobau banyak
Air pigi sojuk sekali
Sunyi sopi takdo oghang
Apo nak dikato
Kalau boleh nak bising-bising
Macam pokan Tampin

Tanak nasik bogheh kampong
Masak lomak cili (lado) api
Mesen padi takdo lai
Apo nak dikato
Ramai oghang dah kojo kilang
Kek pokan Seghomban

( roll )

Batu Ompek Toluk Komang
Tompek oghang mandi mando
Aghi minggu ponoh sosak
Apo nak dikato
Air laut bertambah masin
Kek pokan Port Dickson

( ulang 1 )